Hammasimplantit

Implantti eli keinojuuri kiinnitetään leukaluuhun. Se on useimmiten valmistettu titaanista. Siihen voidaan kiinnittämisen jälkeen liittää kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja.

On tärkeää muistaa, että implantteja on hoidettava yhtä huolellisesti kuin omia hampaita ja niitä on syytä käydä tarkistuttamassa hammaslääkärillä samalla tavalla kuin omiakin hampaita. Hammasimplantilla voidaan korvata yksi tai useampia hampaita. Myös kokonaan hampaaton leuka voidaan rakentaa uusiksi implanttisillalla.

Miten implantti laitetaan?

  • Ensin potilaalle tehdään suun kliininen- ja röntgentutkimus ja suunnitellaan hoitoprosessi yhdessä potilaan kanssa
  • Titaaniruuvit kiinnitetään leukaluuhun leikkauksessa
  • Yksi titaaniruuvi tarvitaan yhtä hammasta varten ja useampaa hammasta varten kaksi tai neljä. Täysin hampaattomaan leukaan laitetaan tavallisesti viisi tai kuusi ruuvia. Itse toimenpide kestää noin 1-2 h, jolloin leikkausalue paikallispuudutetaan, eikä potilas tunne kipua.
  • Ruuvien pitää antaa kiinnittäytyä rauhassa leukaluuhun. Paranemisvaihe kestääkin noin 2-6 kuukautta, joten potilaan on varauduttava olemaan ilman proteesia jonkin aikaa.
  • Paranemisvaiheen jälkeen voidaan aloittaa kruunun, hammassillan tai irrotettavan proteesin valmistus ottamalla niitä varten jäljennökset. Itse proteesin valmistukseen tarvitaan yleensä muutama hoitokäynti.
  • Kun implanttipää on asetettu, potilaan hampaat ovat kuin uudet. Jatkohoito ja säännöllinen tarkistuttaminen on kuitenkin tärkeää.

VARAA AIKASI NYT!

Tarjoamme kaikille ilmaisen konsultaation, joten älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mitä tahansa suun terveyteen liittyvä ongelmasi koskeekin.

Mannerheimintie 62,
00260, Helsinki
Arkipäivät: 8:00 – 18:00
040 145-05-02
046 544-18-23
inbox@hymylaakarit.fi