Hampaan poistaminen

Pyrimme suojelemaan asiakkaamme alkuperäisiä hampaita niin pitkälle kuin mahdollista, mutta joissain tapauksissa voi hammas olla niin vaurioitunut, että se on poistettava kokonaan. Näin voi käydä jos hammas on esimerkiksi pahasti tulehtunut, reikiintyminen on edennyt liian pitkälle, hammaskudos on vaurioitunut tai viisaudenhammas on jäänyt osittain tai kokonaan puhkeamatta ja vaikuttaa purentaan ja tuottaa potilaalle kipua.

Milloin hammas pitää poistaa?

Hampaan poistaminen on joko suunniteltua tai sitten poistamisen tarve havaitaan muun hoidon yhteydessä. Suunniteltu poistaminen tapahtuu hoitosuunnitelman mukaisesti ja voi olla kivuttomampi vaihtoehto kuin odottamaton poisto. Kun hammas pitää poistaa yllättäen, asiakkaalla voi olla jo kipuja. Tällöin on yleensä kyse tulehduksesta, ja hammas on poistettava välittömästi. Jotta hammasklinikalla käynti olisikin mahdollisimman miellyttävää, suosittelemme säännöllistä hammastarkastusta kaikenikäisille asiakkaillemme.

Miten poistaminen tapahtuu?

  1. Poistettavan hampaan alue puudutetaan paikallispuudutuksella.
  2. Hammas irrotetaan kiinnityskohdasta.
  3. Poistokohta voidaa ommella tikeillä, jos siihen on tarvetta. Tämä on kuitenkin harvinaista.

Potilas saa itselleen myös kotihoito-ohjeet, miten poiston jälkeen tulee menetellä ruokailun ja jatkohoidon suhteen.

VARAA AIKASI NYT!

Tarjoamme kaikille ilmaisen konsultaation, joten älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mitä tahansa suun terveyteen liittyvä ongelmasi koskeekin.

Mannerheimintie 62,
00260, Helsinki
Arkipäivät: 8:00 – 18:00
040 145-05-02
046 544-18-23
inbox@hymylaakarit.fi